NATUUR IN JE BUURT

Over ons

Het Agentschap voor Natuur en Bos wil zorgen voor meer en betere natuur dicht bij de mensen. In bossen en natuurgebieden, maar ook dichter bij huis. Het project Natuur in je Buurt moet die ambitie waarmaken.

Met Natuur in je Buurt wil het Agentschap voor Natuur en Bos de Vlaamse Regering helpen om tegen 2020 van Vlaanderen een dynamisch en groen stedengewest te maken. Deze concrete doelstelling voor Vlaanderen in Actie (ViA) werd vastgelegd in het Pact 2020.

Natuur in je Buurt gaat voor meer en betere natuur dicht in de buurt van mensen. Parken en tuinen, stadsbossen, volkstuinen, maar ook straten en pleinen, bedrijventerreinen, begraafplaatsen en gebouwen kunnen voor meer natuur in steden en gemeenten zorgen. Vaak wordt op die plaatsen voor steen of beton gekozen. En dat kan anders!

Timmeren aan kennis

Om meer natuur te brengen in steden en gemeenten moeten de 'partners in crime' de kennis en informatie meekrijgen die nodig is om dat te realiseren. Samen met inverde, het forum voor groenexpertise voor de overheid en de groene sector, timmert het Agentschap voor Natuur en Bos aan de eigen kennis en gaat het op zoek naar interessante kennis bij andere partners.

Een schat aan inspiratie

Het Agentschap voor Natuur en Bos wil behalve informeren ook inspireren. In Vlaanderen ligt een schat aan goede voorbeelden voor meer en betere buurtnatuur! Vaak zijn het projecten waarover weinig informatie en fotomateriaal te vinden is. Het Agentschap voor Natuur en Bos gaat op zoek naar die parels van natuur in de buurt van mensen en toont ze op deze website en via onze andere communicatiekanalen. We hebben oog voor innoverende en creatieve projecten omdat we geloven dat die extra motiverend zijn.

Het Agentschap voor Natuur en Bos deelt zijn kennis en inspiratie door samen met inverde opleidingen, studiereizen en groensafari's aan te bieden.

Ambassadeur

Natuur in je Buurt wil ook ambassadeur zijn. Ons team benadert potentiële partners actief en nodigt hen uit om samen projecten te realiseren. Natuur in je Buurt wil actief investeren in het ontmoeten en verbinden van spelers in ons netwerk.

 

WAT DENK JIJ ERVAN ?

comments powered by Disqus